logo
Sesiuni ECDL

Sesiuni ECDL


logo
Institut C++logo
Regulamentul de organizare si functionare

Regulament


logo
Pagina Facebook


logo
Vrei sa devii vianist ?


Atunci hai sa vorbim pe forum!

button

        COLEGIUL NATIONAL DE INFORMATICA "TUDOR VIANU" de astazi confirma traditia excelentei marcate de semnele epocilor prin care a trecut.
        Istoria sa incepe odata cu istoria cladirii situate in strada Arhitect Ion Mincu, numarul 10. Cladirea se impune prin elementele unei constructii monumentale, zvelte si expresive care si-a armonizat verticalitatea intr-un veritabil stil romanesc, amintind de liniile de forta ale arhitecturii inceputului de secol al XX-lea, marcate de stilul reputatului arhitect care a dat numele sau strazii pe care se afla astazi colegiul: arhitectul Ion Mincu.
        Istoria educatiei pe aceste locuri se impleteste cu aceea a primelor gimnazii care preiau numele carturarilor cu incepe educatia in Bucuresti, intrucat, in primele decenii ale secolului al XX-lea, aici se afla Gimnaziul Ion Heliade Radulescu
        Traditia in educatie are un reper stabil odata cu anul 1928, cand, sub incidenta Legii invatamantului din 1924, denumirea si organizarea institutiei stau sub semnul "Liceului teoretic de fete". Acesta a gazduit, se pare, sediul Crucii Rosii in Primul Razboi Mondial.
        In vertiginoasele si tumultuoasele transformari ale epocii urmatoare, institutia se asaza cu fata la un domeniu de viitor, informatica, prestigiul sau creste, astfel incat, in 1973, acesta devine "Liceul de informatica Dr. Petru Groza".
        Ramane in zodia norocoasa a cifrelor si devine, in 1977, "Liceul de matematica-fizica nr. 1", deschizandu-si astfel drumul spre excelenta, ignorand vitregia unei istorii controversate.
        Anul 1991 reconfigureaza drumul institutiei pe calea informaticii si aceasta isi recastiga denumirea de "Liceul de informatica".
        In 1997 obtine, gratie amplitudinii si prestigiului castigate in timp, denumirea de "colegiu" si obladuirea spirituala a unui mare carturar roman care a incurajat performanta si abnegatia, Tudor Vianu.
        Astazi, Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" e o marca.
        Drumul spre excelenta continua.