logo
Sesiuni ECDL

Sesiuni ECDL


logo
Institut C++



logo
Regulamentul de organizare si functionare

Regulament


logo
Pagina Facebook


logo
Vrei sa devii vianist ?


Atunci hai sa vorbim pe forum!

button



Ziua Cercetatorului in
Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu"

Articol adaugat de Ioana Stoica la data 2014-12-09 19:20:56.


Ziua Cercetatorului

Pe 19 noiembrie, de Ziua Cercetatorului, in Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" a avut loc unul dintre cele mai frumoase evenimente din acest an. In holul liceului a fost aglomeratie de elevi ingeniosi si de experiente spectaculoase.

Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua CercetatoruluiZiua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului

Asa cum puteti observa din fotografii, evenimentul organizat de "fizicienii" claselor a 11-a A, a 12-a F si a 11-a E s-a bucurat de mare succes, experientele au fost foarte interesante si au atras un numar mare de viitori oameni de stiinta, de la toate clasele.
Ii felicitam calduros pe organizatori si pe participanti!

Ziua Cercetatorului

In aceste zile, fosta eleva a liceului nostru, Monica Mocanu, acum doctorand la prestigioasa U Chicago, din SUA, se afla la Polul Sud, la South Pole Telescope. Acest telescop (SPT), proiectat pentru a studia radiatia cosmica de fond, este cel mai mare telescop aflat la Polul Sud. Telescopul este un instrument puternic, folosit de astrofizicieni pentru a explora Dark Energy ("energia intunecata"), despre care se crede ca ar fi responsabila de expansiunea accelerata a universului.
Fosta noastra eleva a fost selectata sa participe la acest program de cercetare dintr-un numar mare de cercetatori.
Suntem mandri de tine, Monica! Cu siguranta printre micii fizicieni prezenti in holul liceului se afla unul care iti va calca pe urme (pana la Polul Sud? :) ).

Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului Ziua Cercetatorului