logo
Sesiuni ECDL

Sesiuni ECDL


logo
Institut C++



logo
Regulamentul de organizare si functionare

Regulament


logo
Pagina Facebook


logo
Vrei sa devii vianist ?


Atunci hai sa vorbim pe forum!

button



Luna Mediului

Articol adaugat de C.N.I.T.V. la data 2015-05-11 15:23:20.


In luna martie, Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu", a fost invitat de catre Biroul de Diplomatie Publica din cadrul Ambasadei SUA, sa participe la un concurs de proiecte, pentru marcarea evenimentului Luna Mediului; tema concursului a fost confectionarea unor obiecte din materiale reciclabile.
Echipa noastra, formata din elevi de clasa a X-a: Dobrinoiu Monica, Jurcan Raluca, Alexandru Mircea, Constantinescu Antonia a fost coordonata de doamna profesoara Marinescu Mirela.
Proiectul prezentat de echipa noastra s-a numit - "Statuia Libertatii" si a fost realizat in colaborare cu Grupul Nazarcea. Statuia facuta din lut a primit pentru mai multa culoare, un vesmant confectionat din material textil si hartie, reprezentand steagurile celor doua popoare prietene (Romania si Statele Unite ale Americii). Au fost adaugate lucrarii: o carte de dimensiuni reduse confectionata din hartie provenita de la caietele consumate ale elevilor si folie de aluminiu, si o lampa cu celula fotovoltaica ce capteaza lumina solara si produce energie verde.
Lucrarea realizata de elevii nostri a fost apreciata si a primit premiul special al Ambasadei. Acesta a fost inmanat echipei de domnul Marjorie G. Stern, atasat cultural al Ambasadei SUA in Romania.
Premierea a avut loc la data de 22 aprilie 2015, intr-un cadru festiv, in cladirea Ambasadei, de Ziua Internationala a Pamantului.