Regulamentul Forumului CNI Tudor Vianu

Regulamentul Forumului Colegiului National De Informatica Tudor Vianu

Regulamentul Forumului CNI Tudor Vianu

Mesajde mariusandrei » 30 Iun 2010 14:00

1. Reguli pentru a deveni membru
1.1. Pentru a deveni membru trebuie sa va inregistrati (gratuit). Prin inregistrare acceptati si respectati automat prezentul regulament.
1.2. Este permisa inregistrarea si folosirea unui singur username pentru fiecare persoana.
1.3.1. Este permisa inregistrarea tuturor persoanelor, indiferent daca acestea sunt sau nu profesori, parinti sau elevi din CNITV.
1.3.2. Este obligatorie alegerea statutului corect la inregistrarea pe forum. In cazul in care utilizatorul nu si-a ales corect statutul, acestuia i se va modifica statutul automat. Daca nu se respecta noul statut utilizatorul va fi ban-at.
1.4. Semnatura personala nu poate contine denumiri, imagini sau link-uri comerciale sau politice.
1.5. Semnatura trebuie sa nu fie ofensatoare sau vulgara, trebuie sa nu promoveze rasismul, sau orice activitati ilegale.
1.6. Ne rezervam dreptul sa solicitam schimbarea sau stergerea semnaturii oricarui membru in orice moment si pentru orice motiv.


2. Reguli referitoare la postarea pe forum

2.1. Responsabilitatea asupra continutului postarii apartine in mod integral si exclusiv celui care posteaza. Responsabilitatea se extinde si asupra oricaror citate, link-uri externe (ex. pagini de internet) sau interne (ex. postari anterioare), cu care autorul noii postari este sau nu de acord. Reluarea sub orice forma a unor exprimari care incalca regulile forumului, atrage in egala masura si responsabilitatea celui care le reia.
2.2. Nu sunt permise postarile cu caracter pornografic, vulgar, rasist, ilegal, ofensator (inclusiv cele cu caracter de pamflet), discriminator in orice fel sau extremism.
2.3. In cazul in care un membru considera ca o postare anterioara incalca regulile forumului trebuie sa raporteze acest lucru moderatorilor si nu sa polemizeze pe aceasta tema (mai ales reluand pasajul incriminat - vezi 2.1).
2.4. Nu sunt permise postarile relevante doar pentru o singura alta persoana in afara de cel care posteaza (de genul unui dialog in doi - pentru acestea exista mesageria privata).
2.5. Postarile trebuie sa respecte membrii forumului si pot combate cel mult opiniile acestora si nu persoanele. Nu sunt permise comentariile defaimatoare la adresa persoanelor membrilor. (Cu totii putem face greseli, afirmatii ilogice sau false, etc. si lucrurile acestea ne pot fie combatute si criticate, dar asta nu da dreptul nimanui sa ne caracterizeze pe forum cum suntem noi ca oameni: prosti, nesimtiti, etc.).
2.6. Postarile trebuie sa fie strict pe tema subiectului/forumului.
2.7. Nu este permisa postarea aceluiasi mesaj in mai multe subiecte/ forumuri sau postarea unor mesaje multiple, unul dupa altul.
2.8. Subiectele nou deschise trebuie sa aiba un titlu sugestiv, cu caracter descriptiv, care sa informeze asupra continutului si scopului sau. Nu sunt permise subiecte de genul: ? Ajutor ? , ? Sfat ?, ? Intrebare ? etc.
2.9. Un topic nou poate fi deschis numai in cazul in care nu mai exista deja un subiect pe aceeasi tema sau daca subiectele existente au fost inchise. (Pentru a evita deschiderea de topicuri paralele inainte de a deschide un nou topic, cautati daca exista un topic asemanator pe forum).
2.10. Anunturile sau postarile cu caracter comercial nu sunt permise fara un accept prealabil din partea Administratorului.
2.11.Pentu postarea de fotografii sau filmuletelor, acestea se NU se vor urca pe forum, ci se vor folosi site-uri specializate pentru hostarea acestora.
2.12.Se vor respecta drepturile de Copyright, astfel ca se vor preciza sursele fotografiilor sau a continutului video.

3. Reguli referitoare la moderatori si relatia cu acestia
3.1. Moderatorii pot interveni in orice moment cand regulile forumului au fost incalcate si vor oferi o explicatie a deciziei lor in baza regulamentului.
3.2. Moderatorii vor avea o atitudine toleranta, obiectiva si impartiala fata de membri si vor incerca sa-i ajute pe cat posibil.
3.3. Moderatorii pot muta, modifica sau sterge orice mesaj care incalca regulamentul forumului.
3.4. Moderatorii pot inchide un topic atunci cand acesta are un numar prea mare de pagini, cand subiectul pentru care a fost deschis nu resprecta regulamentul forumului sau cand acesta a fost incalcat in mod repetat de cei care au postat in topicul respectiv.
3.5. Moderatorii vor avertiza public sau prin mesaj privat membrii care incalca regulamentul.
Daca un membru incalca in mod intentionat regulamentul moderatorii nu vor mai astepta inca o incalcare a regulamentului si vor restrictiona direct accesul acestuia la forum, sanctiunea putand merge pana la excluderea definitiva de pe forum (suspendare definitiva).
3.6. Este interzisa polemizarea cu moderatorii pe baza deciziilor administrative luate de acestia, sau transformarea acestor decizii in subiecte de discutie pe forum. Daca un membru considera ca moderatorul a interpretat eronat regulile forumului, poate contacta pe e-mail sau mesaj privat Administratorul.

Multumim.
Colegiul National de Informatica Tudor Vianu
Avatar utilizator
mariusandrei
Site Admin
 
Mesaje: 45
Membru din: 17 Iun 2010 12:27
Localitate: bucuresti, romania
Statut: Elev
Clasa: XI-G

Înapoi la Regulament

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron